Pumpkin Spice EKO
89.00 kr
Jämförpris (111,25 kr / 100g)
Pumpkin Spice. Fruktiga toner möter kanel och en lätt syrlig smak av långpeppar. Denna komposition passar perfekt till pumpapaj, pumpasoppa, Pumpkin Spice Latte och mycket mera.
- Nettovikt: 80g
- Kan innehålla spår av senap
- Förvara kryddor torrt och svalt
OBS: Produkten kommer med svensk text. Tysk text endast på denna bild.
Slut i lager
Beskrivning
Information om Pumpkin Spice ekologiska kryddor
Ingredienser:
Kanel från Ceylon*, råsocker*, muskot*, ingefära*, apelsin*, kryddpeppar*, tonkabönor*, långpeppar* (3%), kryddnejlika*
Näringsvärde per 100 g
- Energi 1355,98 kJ / 324,09 kcal
- Fett 6,61 g, varav mättat fett 6,61 g
- Kolhydrater 73,36 g, varav sockerarter 25,29 g
- Protein 4,65 g
- Salt 0,06 g
* Ingredienser från certifierat ekologiskt jordbruk
Recept
Pumpkin Paj Twist
Ingredienser
275 g Hokkaido pumpa (utan frön)
1 paket smördeg
40 g farinsocker
1 tsk Pumpkin Spice
4 msk lönnsirap
Tillagning
Förvärm ugnen till 190 ° C (varmluftsugn).
Kärna ur pumpan och skär i stora kuber. Koka täckt med vatten i 15-20 minuter tills den är mjuk.
Kavla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Häll av vattnet och blanda den mjuka pumpan med farinsocker, vår Pumpkin Spice-krydda och lönnsirap till en puré.
Fördela pumpapurén jämnt över smördegen. Lägg sedan en av kortsidorna ovanpå den andra.
Skär smördegen med en fuktad kniv i cirka tio avlånga remsor av samma storlek.
Vrid varje remsa. Ta tag i ena änden och vrid den två gånger, ta sedan upp den andra änden och vrid den igen 2 eller 3 gånger.
Smält smöret och pensla generöst på varje remsa smördeg. Strö över lite farinsocker.
Grädda i 15-20 minuter tills de är gyllenbruna. Sedan är det bara att njuta av vår oemotståndliga Pumpkin Paj Twist!
Pumpkin pie
Ingredienser:
3 dl mjöl
100 g smör (kallt, tärnat)
50 ml vatten
300 g pumpa (oskalad)
2,5 dl vispgrädde
100 g socker
2 ägg
1-2 tsk Pumkin Spice
Tillagning:
Blanda mjöl, smör och salt i matberedaren. Tillsätt kallt vatten. Knåda sedan för hand tills degen är slät.
Lägg degen i plastfolie och kyl den i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 ° C.
Skala pumpan, kärna ur och skär i små kuber.
Lägg pumpa, socker, pumpakrydda och vispgrädde i en stor kastrull.
Koka upp och sänk sedan värmen. Täck med lock och låt sjuda i cirka 20 minuter tills pumpan är genomkokt. Rör om ibland.
Purera pumpan och lägg åt sidan för att svalna.
Smörj formen vid behov.
Kavla ut degen på mjölad yta så att den är något större än formen.
Klä formen med degen.
Blanda pumpasmeten med 2 ägg i en stor skål.
Häll fyllningen på degen och baka i 200 ° C i cirka 15 minuter.
Sänk sedan temperaturen till 170 ° C och baka i ytterligare 40 minuter.
Njut av Pumpkin Pie varm eller kall med en klick grädde.
Pumpagratäng
Ingredienser för 2 personer:
1/2 Hokkaido-pumpa
1 lök
1 tsk vitlökspulver
5 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
300 g tomater
150 ml vegetabilisk buljong
1 nypa Kalahari ökensalt
1 nypa malen tasmansk bergpeppar
1 tsk timjan
1 msk Pumkin Spice
0,5 dl pumpafrön
Skär Hokkaido-pumpan på mitten och ta bort fröna.
Skär sedan pumpan i cirka 2 centimeter tjocka klyftor. Skär löken.
Blanda vitlökspulver och timjan med olivolja och vitvinsvinäger, salta och peppra.
Häll marinaden över grönsakerna och låt det stå i minst en halvtimme.
Lägg sedan de marinerade pumpagrönsakerna i en ugnsform, och sätt i förvärmd ugn på 200 grader.
Efter ca 25 minuter lägger du till tomatklyftor, pumpafrön och grönsaksbuljong i bakformen och blandar ihop allt.
Nu behöver grönsakerna gratineras ytterligare 20 till 25 minuter.
Servera gärna med ris.
Tillbaka till Alla våra kryddor A – Ö
Mer information
Vikt | 120 g |
---|---|
Dimensioner | 24 × 18 × 6 cm |
Recensioner
Det finns inga produktrecensioner än.