Madras Curry EKO

59.00 kr

Jämförpris (81 kr / 100g)

Det finns många curryblandningar, men vi ville skapa ”The Curry” – så vi har jobbat med denna Madras currymix under lång tid. Madras curry är lite fruktig och fungerar optimalt i typiska indiska currysåser. Lägg till salt på egen hand!

  • Nettovikt: 85g
  • Kan innehålla spår av senap
  • Förvara kryddor torrt och svalt

OBS: Produkten kommer med svensk text. Tysk text endast på denna bild.

I lager

Artikelnr: 10263 Kategorier: , , Etiketter: ,

Beskrivning

Information om Madras Curry ekologisk

Ingredienser: Gurkmeja*, Senapsfrö*, Koriander*, Paprika* röd, Kummin*, Fänkålsfrön*, Chili* röd, Ingefära*, Ceylon Kanel*, Lök*, Vitlök*

* Ingredienser från certifierat ekologiskt jordbruk

Recept

Kyckling Madras

150 gram yoghurt
3 tsk limejuice
300 g kycklingbröstfilé
1,5 msk smör
150 ml passerade tomater
1 tsk Kalahari ökensalt
2 tsk socker
100 g basmatiris
0,5 knippe färsk koriander
1 tsk Paprikapulver, stark
1 tsk Madras Curry

Skär kycklingbröstfilén i små, lagom stora bitar.
Till marinaden blanda ihop 100 g yoghurt, limejuice och kryddorna.
Marinera kycklingen och låt stå övertäckt i kylen några timmar (gärna över natten).
Tvätta och förbered basmatiriset.
Hetta upp smöret i en kastrull och tillsätt först marinaden (utan kycklingen).
Efter 3 minuter tillsätt kycklingen till såsen och koka tills den är klar.
Tillsätt sedan tomaterna, sockret och en nypa Kalahari ökensalt och låt det puttra på medelvärme tills det har tjocknat lite.
Cirka 5 minuter före slutet av kokningen, rör ner resterande yoghurt, ta av grytan från spisen och låt dra.
Lägg upp riset och den indiska Madraskycklingen på ett fat och garnera med korianderblad efter smak.

 

Tillbaka till Alla våra kryddor A – Ö

Mer information

Vikt 145 g
Dimensioner 24 × 18 × 6 cm

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Madras Curry EKO”

Din e-postadress kommer inte publiceras.