Fermenterad Peppar EKO

89.00 kr

Jämförpris (165 kr / 100g)

En absolut höjdare i vår pepparsamling – vår fermenterade peppar från Kambodja. Traditionellt fermenterade med havssalt, är dessa pepparkorn sanna smakunderverk. Denna gourmetpeppar saknar dess like.

  • Nettovikt: 60g
  • Kan innehålla spår av senap
  • Förvara kryddor torrt och svalt

OBS: Produkten kommer med svensk text. Tysk text endast på denna bild.

I lager

Artikelnr: 10564 Kategorier: , , Etiketter: ,

Beskrivning

Information om Fermenterad Peppar EKO

Ingredienser

Ingredienser: Peppar* (80%), Havssalt, Vatten * Ingredienser från certifierat ekologiskt jordbruk

Recept

Flankstek med fermenterad peppar

Ingredienser

400 g flankstek
2 msk sojasås
2 tsk limesaft
1 tsk limeskal
1 tsk fermenterad peppar
1 tsk vitlökspulver

Tillagning

Blanda sojasåsen med limesaften, limeskalet och vitlökspulvret.
Lägg köttet i marinaden och kyl i minst 4 timmar (gärna över natten).
Ta ut det marinerade köttet ur kylen ca 2 timmar innan tillagning.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja och lägg i köttbiten, vänd den efter ca en minut.
Ta upp köttet efter ytterligare en minut och lägg i en ugnssäker form.
Stick en termometer i den tjockaste delen av köttet och stek köttet tills det har en innertemperatur på 52 grader.
Låt vila i fem minuter. Hacka 1 tsk fermenterad peppar och häll över den färdiga flanksteken.
Skiva köttet i ca 2 cm tjocka skivor och servera.

 

 

Tillbaka till Alla våra kryddor A – Ö

Mer information

Vikt 115 g
Dimensioner 24 × 18 × 6 cm

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Fermenterad Peppar EKO”

Din e-postadress kommer inte publiceras.